Min Historia

 
 
 

 
 

John Parry föddes i Ipswich, Suffolk och är fortfarande inte död. 2002 flyttade han in bredvid kärnkraftverket i Sizewell, ett steg som många av hans vänner betraktade som början till slutet.

 

Under den tiden arbetade han i en lokal affär för lokalbefolkningen, han utvecklade en smak för det löjliga. Som att sälja en enda chocolate chip muffins (85 pence) på eBay och sedan ett "gör din egen Jungfru Maria toast kit" (£ 3,07). Det innehöll en bit rostat bröd (lackerad för hållbarhet), en tuschpenna och ett pappersark som föreställde det rostade bröd som Diane Duyser framgångsrikt sålt och en lista på casinon som kan (eller kanske inte) har varit intresserade av att köpa nämnda mellanmål. Fru Duyser's rostade bröd inbringade $ 28.000, så den potentiella vinstmarginalen var enorm.

 

År 2005 fick han en tjänst som prototyp ingenjör hos Biocare Systems Ltd och där hade han en nyckelroll i utvecklingen av ett handhygien system. När detta kontrakt var över flyttade han till London, där arbetade han för en fastighetsmäklare och skrev The Savvy Student's Guide to Living in a Shared House”. Samtidigt fortsatte han att skriva The Circle” som nu hade utvecklats från ett filmmanus till en bok, mest på grund av att det förmodligen skulle bli lättare att sälja den jäkla grejen i det formatet. Samtidigt under denna tid experimenterade han med stop-motion animering. Under ytterligare perioder extraknäckte han med ljud transkription(omvandla tal till text) och en tid som inventerings kontorist.

 

Efter att ha överlevt oskadd i London ett par år, växte han på dumdristighet och bestämde sig för att delta i Plymouth-Dakar-rallyt med sin vidsynta och tålmodiga vän Lisa Sanford. Efter att hanterat och överlevt den 4.500 mil långa resan från London till Bamako (via Sahara öknen), bytte han de soliga nejderna i England till det förvånansvärt soliga, men föga förvånande snöiga breddgraderna i Sverige. Här arbetade han för bokförlaget Bombadil Publishing med en stor variation av projekt, inklusive video shorts och klev framgångsrikt utanför sin egen sfär av expertis, han förhandlade fram ett bok kontrakt med FN genom Brittiska konsulatet i Genève, och med Meteorologiska världsorganisationen.

 

En kärlek till kajakpaddling följde och han gick in i ett kompanjonskap med Steinar Gustavsen för att skriva, utforma och publicera en guide till hur man byggde kajaker.

Under hösten 2009 gick Bombadil Publishing den väg som många ambitiösa och överoptimistiska nystartade företag gjort och kunde inte längre göra ordentliga bokslut och betala för drömmen. Den konstnärliga talangen bakom verksamheten kunde inte göra mer och alla skingrades, vilket gav en roderlös ledning som sakta sjönk in i en myr av osäkra fordringar.

Trots att ha lämnats i sticket, utan någonting av den ganska o-koordinerade kollapsen av Bombadil behöll John en kärlek till friheten, utrymmet och lugnet som finns överallt i den relativa vildmarken i Sverige. Hans kärlek till litteraturen och skrivandet är lika starkt som någonsin. Bombadil publicerade två av hans titlar (”It'll Be Fine” och ”The Savvy Student's Guide to Living in a Shared House”) men eftersom företaget var starkt begränsat genom avsaknaden av en ordentlig marknadsföringsstrategi, så var försäljning låg.

John ser fram emot 2011, hans planer är att flytta tillbaka till Sverige, köpa en gammal Volvo och leva ett stabilt och ordnat liv, till viss utsträckning. Internationella resor (företrädesvis av den oplanerade och något farliga sorten) kommer alltid att vara på agendan dock. Hans slutliga mål och önskan är att kunna leva på att skriva sina underfundiga och lite ovanliga böcker. På grund av detta söker han aktivt ny förläggare och provisioner/bidrag för mer konstnärliga projekt, såsom video shorts, animering och kanske till och med boghorn.

 

 


design, content & layout © John Parry