Autofyllt Badkar

 
 
 

 
 

Nöden är uppfinningarnas moder. Efter att ha bott i två radhus hus där det var omöjligt att fylla ett badkar med varmt vatten på grund av begränsningar i det befintliga varmvattensystemet, bestämde jag mig för att förenkla saker och ting. Mitt koncept var: tryck på en knapp för att fylla badet och tryck sen på en annan för att tömma det. Systemet har utformats för att passa till alla befintliga brittiska bad och det införlivade ett sekundärt system för att kunna lägga till bubbelbad vid påfyllningspunkten.

Utveckling av konceptet så att hela systemet kan datorstyras och manövreras via timer, eller till och med programmeras att svara på ett mobilsamtal, så att driften kan fjärrstyras. Olika säkerhetssystem byggdes in för att förhindra översvämningar och andra potentiella problem.

 

 
 


 

 
 

 
 


Prototyp kombinerat varmtvattens inlopp, tvålpumps inlopp och standard hål (bräddavlopp) utlopp, som är avsedda att passa till Brittiska standard badkar
 

 
     
 

 
 


Prototyp automatiserat bad utlopp, med dubbla solenoid driven pop-up bad propp

  

  Det avancerade skedet av designen och prototyp konstruktionen ledde till ett kontrakt med BioCare Systems där jag hade en central roll i utvecklingen och testningen av deras handhygien system.  
     
     

design, content & layout © John Parry